Het nijntje Beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij ons het nijntje Beweegdiploma halen!  


WAT IS HET NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA?

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.


BEWEGEN MET PLEZIER

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jouw zoon of dochter.

MEEDOEN

Unitas biedt het nijntje Beweegdiploma aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar op vrijdagmorgen om 9.00 tot 09.45 uur in de sporthal Steinheim. Op dit tijdstip kan de peuter samen met een ouder bewegen. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis! 

Over de KNGU en het Beweegdiploma

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) vertegenwoordigt als 4e grootste sportbond van Nederland bijna 1100 gymclubs. De KNGUY is de verbindende aanjager voor gymmend, turnend, springend en dansend Nederland waarbij iedere sporter op zijn of haar nivo met plezier kan sporten. Zowel in wedstrijdnivo als op recreatienivo, passend bij een ieders wensen en behoeften. 

Waarom biedt Unitas Doorn het beweegdiploma voor kinderen van 2 - 4 jaar aan ?

Het behalen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort inmiddels bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend maar wel zo belangrijk voor zowel de motorische als de sociaal-emotionele ontwikkeling van een jong kind. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer kinderen op jonge leeftijd starten met bewegen, zij dit vaak ook op latere leeftijd blijven doen. Daarnaast is gebleken dat wanneer kinderen voldoende bewegen dit overgewicht tegen gaat. In de leeftijdsperiode van 2 - 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van zeer sterke invloed op zowel de fysieke en als de mentale gesteldheid van kinderen. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Gymclubs die het Beweegdiploma aanbieden hebben het KNGU keurmerk "Beweegdiploma". Unitas heeft dit in 2018 ook behaald en is gestart met de eerste nijntje Beweeglessen. In eerste instantie gegeven door Yvonne. Inmiddels heeft Hedda de lessen overgenomen. Vind je het leuk om je kind te laten kennis maken met de nijntje Beweeglessen, geef je dan op voor twee proeflessen (aanvraagformulier op deze site) en kom meedoen op vrijdagochtend van 9.00- 9.45 uur in sporthal Steinheim in Doorn. 

I