Bericht van onze voorzitter juli 2022

En dan is er alweer een jaar om. Wat gaat de tijd toch snel en wat hebben we weer een enorm leuk, actief en inspirerend seizoen achter de rug.

Mag ik je meevoeren langs alle hoogtepunten van afgelopen seizoen? In woord én in beeld. Enne... lees vooral ook mijn NB. 

 

Start twee nieuwe groepen

In september begonnen we weer met frisse moed, na een bijzonder seizoen waarin het coronavirus ons aardig dwars zat. Al snel stroomden de lessen vol en moesten we voor het eerst met wachtlijsten gaan werken voor de diverse groepen. Gelukkig konden zowel Esmee als Vera nog wat uitbreiden en konden we twee nieuwe groepen opstarten (woensdaggroep en zondaggroep).

Unitas Kamp in oktober

In oktober organiseerden we het Unitas Kamp. Dit keer mét de overnachting die het jaar daarvoor niet kon doorgaan, vanwege corona. Een groot succes en dat was te verwachten, want wie wil er nu niet een nachtje slapen in de gymzaal. Er werd geturnd, gegeten en gespeeld en om 22 uur keken we gezamenlijk een film. Alle kinderen op hun eigen matrasje, onder het genot van chips en drinken. 

 

Nieuw bestuurslid Danielle

Op 27 oktober werd de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden, waarbij Danielle
Winnubst het bestuur officieel kwam versterken als secretaris en Yvette van der Schoor helaas afscheid nam. Gelukkig blijft Yvette wel voor ons de website bijhouden en hiermee lid van ons ‘team’.

 

Andere activiteiten door coronamaatregelen

Helaas troffen ons in november weer nieuwe coronamaatregelen waar met name de Total Body Work Out-groepen en de 55+ groepen last van kregen. Voor de jonge leden gold dat ouders niet meer de zaal in mochten en ook het jaarlijkse Pietenfeest zonder publiek moest worden georganiseerd.

In december en januari besloten we weer een aantal andere activiteiten te organiseren, zoals een familiespeurtocht door de bossen van Doorn en voor de senioren een puzzeltocht door het centrum  met als beloning een kopje koffie bij Frouke.

 

In het voorjaar gaan de wedstrijden weer door

 

In het voorjaar van 2021 konden alle lessen en activiteiten weer doorgang vinden. De selectiemeiden mochtenvgelukkig nog een paar turnwedstrijden doen in Amersfoort en behaalden hierbij zeer goede resultaten met zelfs een keer alleen maar Unitasleden op het podium . 

 

Gym & Jump in Den Bosch

Op vrijdag 27 mei vertrokken we met zo’n 30 leden in een grote bus naar Den Bosch om mee te doen aan de Gym&Jump dagen. Zes onderdelen stonden er op het programma, waaronder: trampoline springen, Air Jumpen, Bowlen, Acro & Turnen, Boogschieten en Mega Just Dance. Wat was het een leuke dag, iedereen heeft genoten en het ritje met de bus was natuurlijk ook gezellig, al lagen veel turnsters op de terugweg te slapen. 

 

Kijkdagen en Eindfeesten

Er werden kijkdagen georganiseerd waar veel ouders kwamen kijken. Op 1 juli kregen onze kleinste leden (“de nijntjes”) hun beweegdiploma en de dag daarna, op zaterdag 2 juli, volgde het Unitas Eindfeest. Na twee jaar weer met ouders in Steinheim. Deden hieraan de voorgaande jaren nog zo’n 40 turnsters mee, dit jaar hadden zich 75 kinderen opgegeven en zaten er zo’n 150 ouders op de tribune. De selectiemeiden lieten een prachtige demo zien en de uitslag van de Grote Clubactie werd bekend gemaakt. In de pauze konden ouders gezellig bijkletsen onder het genot van ranja en cupcakes. Al met al een fantastisch turnseizoen met tevreden leden, tevreden ouders, en tevreden trainsters. Dat is toch waar we het allemaal voor doen.  

NB: aan wie kan ik mijn stokje doorgeven?

Tot slot geef ik nog een keer aan dat mijn taak als voorzitter er vanaf oktober 2021 op zit. Ik geef het stokje door. Gelukkig niet het gehele stokje: ik zal op de achtergrond vast nog hier en daar betrokken blijven. Ik heb me vele jaren met veel plezier, voldoening en de nodige trots ingezet voor Unitas. Unitas is een mooie vereniging waar eenieder welkom is en waar we met elkaar het plezier in bewegen mogen ervaren. Gelukkig is er in een dorp als Doorn nog een gymnastiekvereniging waar kinderen vanaf jonge leeftijd (1,5 jaar) plezier mogen beleven aan springen, draaien, klauteren, rollen en zwaaien. Vaardigheden die van zo’n groot belang zijn voor de motorische ontwikkeling. Ik hoop van harte dat zich nieuwe mensen aanmelden want een vereniging heeft, naast leden en trainsters, ook vrijwilligers nodig die zich willen inzetten om alles wat hierboven staat mogelijk te maken. Daarbij noem ik nogmaals dat wat al zo vaak gezegd is: vele handen maken het leuke werk binnen Unitas licht.