Van onze voorzitster

We hoeven hier weinig te zeggen over het coronavirus en hoe dit onze samenleving op de kop zet. Afgelopen maart lagen ineens alle lessen stil, geen idee hoe dit zou aflopen. Gelukkig ontstaan er in tijden van nood creatieve ideeën en kon Vera met haar online lessen toch iets betekenen voor onze leden. Wat waren we blij toen eind april bleek dat we weer buiten mochten sporten, ondanks de enorme werkdruk die dit voor het bestuur meebracht. Zo bleek het heel lastig te zijn om de regels eenduidig uit te leggen. Ook dienden we op zoek te gaan naar een tijdelijke thuishaven die we vonden bij de Doornsche IJsclub. We verhuisden de toestellen en Vera en Anne oriënteerden zich op het geven van buitenlessen. Dinsdag 12 mei was het zo ver: we konden de buitenlessen starten in kleinere groepen en met ouders die de schone taak van ‘corona coördinatoren’ vervulden. 

We besloten in versneld tempo de Airtrack aan te schaffen, omdat dit toestel de buitenlessen extra aantrekkelijk maakt. Koen Harxks maakte ons in februari met zijn demo-les ‘airtrack springen’ hiervoor al enthousiast. En wat een plezier hebben we hiervan al gehad! 

Na de turners pakten ook de kleuters de lessen weer op, net als de leden van de Body Fit Groep van Petra. Deze laatste groep beviel het buitensporten zo goed, dat zij bij goed weer nog steeds naar buiten gaan.

Afsluiting seizoen met eindfeest én een zomerkamp

Gelukkig konden we het afgelopen seizoen goed afsluiten met een mooi eindfeest in de gymzaal en, onder leiding van Vera Bosboom, een Unitas Zomerkamp. Met name dit laatste was een groot succes. Voor zo’n 60 leden van Unitas hebben we in de eerste week van de zomervakantie activiteiten aangeboden, variërend van turnen in de gymzaal, turnen in de turnhal in Leusden, spelletjes buiten en in het bos, jumpen bij Jumpsquare. Op onze Facebook- en Instagrampagina zijn hier nog filmpjes en foto’s van terug te vinden. We kunnen al verklappen dat we dit ook voor komend seizoen willen organiseren, maar dan in de meivakantie. Dus als je weer mee wilt doen, hou de datum vrij!

Welkom aan de 55+ sportgroep

Dit nieuwe seizoen zijn we 26 leden rijker. Zij maken onderdeel uit van de 55+- sportgroep (voorheen de GALM-groepen) en sporten 1,5 uur per week met elkaar in sporthal Steinheim onder leiding van Teunie Simons. Teunie is geen onbekende voor ons. Heel veel jaren was zij als turntrainster betrokken bij Unitas, later is zij turnlessen gaan geven in Langbroek en momenteel geeft zij aan meerdere 55+ groepen in de regio les. We zijn blij dat we deze groep een plekje hebben kunnen geven onder de vlag van Unitas. Want Unitas blijft een vereniging waar iedereen, van jong tot oud, op zijn eigen wijze en op zijn eigen niveau plezier kan beleven aan bewegen. 

En nu…

Nu de besmettingen weer oplopen, is het ongewis wat de komende maanden gaan brengen. Onze selectiemeisjes hebben van november tot maart hun KNGU-wedstrijden. Kunnen die doorgaan? Hoeveel ouders mogen er op de tribune? Of: hoe is het als je ouders niet op de tribune mogen komen kijken? Het blijft afwachten. Op dit moment kan iedereen nog naar hartenlust bewegen en daar zijn we erg blij mee. We gaan er binnen alle mogelijkheden een leuk seizoen van maken! Als vereniging proberen we zo nauwlettend de (veranderende) coronaregels te volgen via onze eigen sportbond (dutchgymnastics), maar ook via de sites van NOC-NSF. Hierover communiceren we in de diverse groepapps.