Achtergrondglossy Sportvereniging Unitas
Januari 2021

De Unitas-lockdown-glossy 

 

Voor u een Unitas-magazine in het klein, een glossy. Nu ons aanbod verworden is tot enthousiast bewegende trainsters op uw scherm, voelden wij de behoefte om een aantal leden en trainsters anderszins te ontmoeten. Hoe is het om (weer) niet te kunnen turnen, bodyfitten of GALM-groepen?, vroegen wij hen. En: Hoe beleven jullie de lock down? Een aantal kleine verhaaltjes om u aan te warmen tot wij elkaar weer in de zaal mogen ontmoeten. Het ga u goed! Beweeg door en blijf gezond, is onze wens voor u/voor jou.  
 

Ellis (voorzitster):
'Wat een ontroerende verhalen'


Toen ik voor Kerst namens Unitas aan de oudste leden, trainsters en vrijwilligers een presentje kwam brengen, bleek dat sporten bij Unitas véél meer inhoudt dan alleen bewegen. Hun verhalen raakten me. En zo ontstond het idee voor deze glossy nieuwsbrief. Ik was ontroerd toen ik de verhalen voor het eerst las. Veel leesplezier gewenst.
Klik hier voor de column van Ellis    
 
 

Sophie (14, selectiegroep):
'Nu geen turnweekend lang logeren' 


“Eerlijk gezegd vind ik het heel rot dat ik niet kan turnen. Het contact met de groep is weg en ook kan ik geen nieuwe dingen leren. Ik kreeg net de ‘kip’ op de brug onder de knie. Dit is typisch zo’n beweging die je heel vaak moet oefenen. Normaal gesproken train ik drie keer per week.
 
 

Bas Groenenboom (82, 55+-groep):
'Sporten heeft ook sociale betekenis'


“Twaalf jaar neem ik nu deel aan de GALM-sportgroep onder leiding van ons aller-Teunie Emons. Sinds vorig jaar doen we dit onder de vleugels van Unitas. Elke maandagmiddag sporten we anderhalf uur lang in sporthal Steinheim. Tenminste… als de omstandigheden het toelaten.   
 
 

Vera (trainster selectie): ' 'Challenges' voor meiden tijdens de lock down'


“Ik mis het om met de meiden bezig te zijn in de zaal. Op maandag en zaterdag ben ik daar normaal gesproken met hen te vinden. Zij beoefenen hun favoriete sport en ik vind het leuk om hen daarbij te begeleiden. We hebben het dan ook gezellig met elkaar.. Ik geniet ervan als
 

Sonja (Total Body Workout):
'2e lock down valt zwaarder’


“Deed ik tijdens de eerste lock down nog vol overgave elke avond een workout van een kwartier, nu kan ik de discipline gewoonweg niet opbrengen. Deze tweede lock down valt me echt zwaarder. Ik mis de bodyfitlessen van Petra enorm, zowel het sporten als de groep.    
 
 

Yvonne (trainster nijntje-/kleutergym):
‘Ik mis die blije snoetjes’


“‘Tot januari’, appte ik de ouders van de peuters en kleuters blijmoedig, nadat de tweede lock down een feit was. Dat leed viel te overzien: de kinderen lesten tot een week voor de kerstvakantie. De maanden daarvoor konden we nog lekker bewegen, zij het aangepast: