Haar brede schouders, tomeloze energie... En haar nieuwe column...


We kunnen haar niet genoeg prijzen: onze voorzitter Ellis. Wat een werk verricht zij als spil van onze vereniging. Niet alleen geeft zij leiding, maar ook verzorgt zij op vele vlakken de uitvoering! Een (heel!) kleine greep: wekenlang verving zij trainster Anne, ook schrijft zij teksten voor de nieuwsbrief én neemt zij wederom de organisatie van de jaarlijkse vrijwilligers-BBQ op zich. Leve Ellis daarom, leve haar brede schouders en tomeloze energie! In haar column praat Ellis je bij over het wel zonder wee van Unitas.

Column van Ellis

En dan is er alweer bijna een jaar voorbij, en wat was het een leuk jaar! We hebben veel werk verzet en wat hebben we, naast de ‘normale lesuren’ leuke dingen gedaan met elkaar. Natuurlijk waren er de turnwedstrijden in Amersfoort, Benschop en Lexmond voor de selectiemeiden en de jaarlijkse springwedstrijd in Leersum voor al onze turners. Daarnaast vond op 4 december het jaarlijkse Pietenfeest plaats in Steinheim. En op 12 januari vertrokken we met zo’n twintig meisjes richting JumpXL te Amersfoort. Mede vanwege bereidwillige ouders konden we hier allemaal naar toe: groot succes en het gezamenlijk patatjes eten na afloop verhoogde de vreugde. Iedereen was het erover eens: dit is voor herhaling vatbaar!

Alle zeilen bijzetten!

In het voorjaar hebben we alle zeilen moeten bijzetten toen het bericht kwam dat Anne met een ernstige longontsteking in het ziekenhuis was opgenomen. Tja, hoe gaan we dat oplossen. Twee maanden lang hebben we met een aantal moeders, de vaste groep assistent trainers en Kirsten de meeste lessen kunnen opvangen. Gelukkig bleek Anne na de meivakantie weer dusdanig hersteld te zijn dat zij de lessen weer kon hervatten.

Op 23 maart maakte Unitas voor het eerst haar opwachting bij de organisatie van een KNGU-wedstrijd in Amersfoort. Best een organisatie. Samen met turnvereniging SSS Lopik waren wij hiervoor verantwoordelijk. Naast het bestuur hielpen zo’n twaalf ouders met hand- en spandiensten en verliep de organisatie heel soepel. Petra Stam en Marco Pater fungeerden als speakers en alle vrijwilligers, trainers en juryleden werden voorzien van drankjes, hapjes en een lekkere lunch door de dames van de catering. Wij konden dit jaar goed aan onze verplichting om juryleden te leveren voldoen en enkele van onze turnsters hielpen met het wegbrengen van de cijferbriefjes en het uitdelen van de medailles. Een goede primeur die vertrouwen geeft voor de toekomst. Elke vereniging is namelijk eens per twee jaar aan de beurt om een wedstrijd te organiseren. En wat zou het leuk zijn als we dit eens in Steinheim konden doen J.

Nog veel te beleven voordat het zomervakantie is

Op 6 februari startten we met het Nijntje Beweegdiploma, eveneens een primeur. Het heeft even wat voorbereidingen gekost. Zo moesten Juf Yvonne en juf Kirsten hun Nijntje-certificaat behalen, voordat we de licentie konden aanvragen. Inmiddels zijn we als Unitas officieel erkend en mogen wij Nijntje beweeglessen aanbieden aan de allerkleinsten. Hoe belangrijk is dit! Zo’n acht peuters en hun ouders, opa of oma gaan zaterdag 6 juli op voor hun beweegdiploma in de gymzaal aan de V an de Leelaan. Iedereen is van harte uitgenodigd om hen te komen aanmoedigen.

Hoewel we nog maar een paar weken hebben tot de zomervakantie, staat er nog wel het een en ander op de agenda: op 29 juni organiseren wij voor het eerst een Unitas-selectiedag. Hierbij worden getalenteerde turnsters uitgenodigd om geselecteerd te worden voor de selectietrainingen van komend seizoen. Op 9 juli vieren we het jaarlijks Eindfeest in Steinheim. Informatie hierover is inmiddels uitgedeeld en gemaild aan de leden. Op 10 juli vindt onze jaarlijkse BBQ voor bestuur, vrijwilligers en trainsters plaats en tot slot hebben we op zaterdag 13 juli de turnhal in Amersfoort afgehuurd om met enthousiastelingen (10 +) te gaan turnen. Informatie hierover is inmiddels ook gegeven. En dan, dan is het toch echt VAKANTIE: zes weken van rust en ontspanning. Hoewel… ook dit jaar doet weer een aantal van onze turnsters mee aan een van de zomervakantie turnweken van de KNGU (ZOKA). Want zes weken niet op je kop staan en/of salto’s maken, is best erg lang J.

 

Nieuwsbrief Sportvereniging Unitas
Juni 2019

Unitas Doorn is in beweging! Leve Ellis!

 

Alsjeblieft, graag sturen wij je de laatste nieuwsbrief van dit mooie turnseizoen, waarin onze vereniging nog meer is gaan bruisen. Oorzaak: alle enthousiaste, trouwe leden en vrijwilligers. Toch is er een in het bijzonder die de kar trekt: voorzitster Ellis Schuurman. Daarom brengen we, naast een hoop ander vrolijk en belangrijk nieuws, een stiekeme, kleine, digitale ode aan haar. Alvast een heerlijke zomervakantie gewenst!
 

Haar brede schouders, tomeloze energie... En haar nieuwe column


We kunnen haar niet genoeg prijzen: onze voorzitter Ellis. Wat een werk verricht zij als spil van onze vereniging. Niet alleen geeft zij leiding, maar ook verzorgt zij op vele vlakken de uitvoering! Een (heel!) kleine greep: wekenlang verving zij trainster Anne, ook schrijft zij teksten voor de nieuwsbrief én neemt zij wederom de organisatie van de jaarlijkse vrijwilligers-BBQ op zich. Leve Ellis daarom, leve haar brede schouders en tomeloze energie! In haar column praat Ellis je bij over het wel zonder wee van Unitas.
 
 

De grote zomerfotowedstrijd: doe mee!


Net als vorig jaar, waarbij Delhine de mooiste zomer turnfoto instuurde en met vriendinnen mocht gaan jumpen in Jumpsquare, organiseren wij ook dit jaar weer een zomerfotowedstrijd. Wij zijn erg benieuwd op welke bijzondere locaties jullie dit keer de meest bijzondere turntrucjes laten zien. Dus: mail je mooiste, leukste...
 
 

Komt dat zien: het Nijntje Beweegfeest


Op 6 juli vindt ons eerste Nijntje Beweegfeest plaats! De peuters die afgelopen maanden hebben deelgenomen aan ‘Nijntje-gym’ krijgen dan hun diploma en daar maken we een feestje van! Juf Yvonne: "Het is mooi om te zien hoe de peuters zich ontwikkelen, minder verlegen zijn en vooral vaardiger worden in hun bewegingen." Meer lezen?  
 
 

Opzeggen of juist doorgaan


Op maandag 9 september starten de lessen weer. Het lesrooster hopen wij nog in juli nog bekend te maken met mogelijk hier en daar wat extra lesuren. Wij hopen natuurlijk dat iedereen ook volgend jaar weer blijft turnen bij Unitas en dat we er met elkaar weer een fantastisch seizoen van kunnen maken, maar mocht je willen opzeggen: doe dit voor 1 juli! Reden hiervan
 
 

Heel Doorn beweegt! Toch? 


Spreekt het hebben van een betere conditie en meer spierkracht je aan? Is het een zaak van lijfsbehoud wellicht? Onze Total Body Workout-trainster Petra de Gans heet je graag van harte welkom op maandag- en/of woensdagavond van 19.30 - 20.30 uur in zaal aan de Van de Leelaan. Voor wie eerst sfeer en smaak wil proeven: je kunt twee proeflessen volgen voordat je lid dient te worden. Petra: “Het zijn ontzettende leuke 
 
 

Het hart van Unitas...


Het hart van Unitas vormen natuurlijk alle leden en trainsters bij elkaar. Maar onder hen zijn er verschillende mensen die ervoor zorgen dat dit hart prettig klopt. Graag zetten we dit keer bestuurslid Floortje de Jager in de schijnwerpers. Zij is ons nieuwste bestuurslid. Lees wat haar beweegt!
 
 

Voor turnliefhebsters: Turngirl  


Het tijdschrift Turngirl, opgericht in 2016, staat boordevol leuke turnweetjes en -tips en bevat iedere uitgave een interview met een bekende turnster, een poster en een blog over turnmeisje Nina, geschreven door Simone Kortsmit. Kortom: Turngirl is hét magazine voor meiden die gek zijn op turnen. Je kunt lid worden voor maar €13,50 per jaar!

 
 

Juni 2019

29 juni: Selectiedag turners
           

Juli 2019

6 juli: Diploma-turnen voor het Nijntje Beweegdiploma  
9 juli: Eindfeest sporthal Steinheim
10 juli: Vrijwilligers-BBQ 


September 2019

9 september: Start nieuwe seizoen
 
 
 
Copyright © Bijzondere Verhalen, All rights reserved.


Ons Email adres:
*This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.*