De tweede helft van dit seizoen is alweer begonnen en wat kunnen we terugkijken op een veelbewogen eerste helft. Zo hebben we in december ons jaarlijkse Pietenfeest gevierd in Steinheim met twee heuse Pieten waarvan er eentje goed turnen kon J. Er werd geklommen en geklauterd en de kinderen hebben met z’n allen veel cadeautjes versjouwd.

Nog zo’n bijzondere happening vormde het jaarlijkse springkampioenschap dat wij op 26 januari organiseerden. Zo’n 45 Unitas turnsters togen naar de Binder in Leersum en vertoonden samen met nog zo’n 60 turnsters uit Leersum en Amerongen hun springvaardigheden aan de jury en de mensen op de tribune. Wat is het leuk om die enthousiaste en soms erg gespannen gezichtjes te zien. Iedereen, groot en klein kan trots zijn en ook zijn er de nodige bekers mee naar huis genomen.

Daarnaast zijn de selectiemeiden druk bezig met hun KNGU-competities. Dit lidmaatschap van de KNGU biedt een aantal voordelen waaronder het kunnen laten mee doen van turnsters aan de officiële bondswedstrijden met doorstroming naar landelijke wedstrijden. Dat laatste zit er bij Unitas nog niet in, daar trainen onze meiden ook te weinig voor, maar ze doen goed mee op een iets minder hoog niveau. Op 24 november traden Pleun, Jiske en Laura als eerste aan. Best even wennen in zo’n echte turnhal, met een echte Pegasus. Ook een echte vierkante mat turnt net wat beter dan onze eigen lange mat.

Dit jaar is ook het seizoen van de vele acties. Zo hebben we het nodige geld binnen gehaald met de Grote Clubactie, de Rabobankactie en de Santa Run in Doorn. Met al die bedragen kunnen we weer leuke dingen kopen voor de leden van de vereniging. Om de lotenverkopers van de Grote clubactie in het zonnetje te zetten, zijn we met z’n 17-en naar Jump-XL geweest. Met een aantal bereidwillige ouders was dit springfestijn snel georganiseerd.  Het was een leuke middag, iets wat voor herhaling vatbaar is.

In het vat

Als we vooruit kijken, hebben we nog de nodige activiteiten voor de boeg. Op 15 maart turnen de selectiemeisjes D2-D3 niveau in Lexmond en op 23 maart turnen de meisjes D1 vrije oefenstof, weer in Amersfoort. Behalve dat elke vereniging voor deelname juryleden moet aanleveren, is Unitas op 23 maart ook medeorganisator. Samen met SSS Lopik zijn wij verantwoordelijk voor de organisatie in Amersfoort. Hoewel het bij andere sporten vanzelfsprekend is dat ouders zich inzetten voor trainingen, wedstrijden, vervoer en arbitrage, lijkt dit in de turnsport niet zo gewoon.  Gelukkig hebben wij binnen onze vereniging inmiddels een aantal mensen die zich gekwalificeerd hebben als jurylid en hopelijk komen daar nog een paar bij. Zonder juryleden geen turnwedstrijden. Dus als er ouders zijn die zich hier ook in willen verdiepen, meld je vooral aan. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het erg leuk is. Ervaring in de turnsport is een pre maar ook zonder is het goed te doen.

Ook zijn we heel blij dat we op 6 februari zo’n 15 peutertjes gestart zijn met het Nijntje Beweegdiploma. In eerdere nieuwsbrieven hebben we hierover al eens wat uitgelegd en inmiddels  hebben we twee juffen kunnen laten opleiden en hebben we het certificaat Nijntje in ons bezit. Juf Yvonne start met de eerste groep op woensdagmiddag 15.30 – 16.15 uur.

Kortom, het is weer een actief jaar, volop activiteiten. Soms best druk naast de reguliere banen en bezigheden maar uiteindelijk doen we het voor de jonge turn(st)ers. Als we zien dat zij plezier hebben in deze leuke sport dan doen ook wij het met plezier. Gelukkig merken we dat er steeds meer animo vanuit ouders komt om ons als bestuur een handje te helpen. Heel erg fijn, want zoals al eerder gemeld: vele handen maken deze leuke klus kleiner en ook fijner om te doen.

 

Nieuwsbrief Sportvereniging Unitas
Februari 2019

Unitas Doorn is in beweging!

 

Met dit bericht ligt de eerste Unitas-nieuwsbrief van 2019 op uw digitale deurmat. Met allerlei nieuws dat uitnodigt tot een vrolijke koprol (het Nijntje Beweegdiploma is gestart), een adembenemende arabier-flikflak ('t is echt; we hebben een heus clubtenue) of juist een bokkensprong (snapt u iets van de scores bij wedstrijden?). En dan nog de agenda, het ZOKA-virus en even voorstellen... 
Zowel veel leesplezier als een heerlijke krokusvakantie gewenst!
 

Nieuws van onze voorzitster Ellis 


"De tweede helft van dit seizoen is alweer begonnen en wat kunnen we terugkijken op een veelbewogen eerste helft." Onze voorzitster Ellis, de spil van onze vereniging, praat u bij over het wel (bijna alles) en wee (iets meer helpende handjes zou nog 'weller' zijn) van onze bruisende vereniging. Ellis: 
 
 

Yes! Het Nijntje-Beweegdiploma


Eindelijk was het zover, op woensdag 6 februari zijn wij gestart met de Nijntje Beweeglessen onder leiding van juf Yvonne! Zo’n vijftien peuters plus ouders hebben gesprongen, geklauterd, gebalanceerd en gedanst. Wij zijn als vereniging heel blij dat wij dit diploma kunnen aanbieden, omdat in de leeftijd van twee tot en met zes jaar ...
 

Zomervakantie? Op ZOKA natuurlijk!


Ook dit jaar organiseert de KNGU weer zomerkampen (ZOKA) in de bossen van Beekbergen voor alle kinderen tussen 6 en 18 jaar. Deze weken staan in het teken van héél veel plezier, dansen, zingen, turnen, waterspelen, bosspelen, griezeltochten, vrienden maken, kampvuur en nog veel meer! Het maakt niet uit of je wel of niet op turnen, dansen of freerunning zit. Iedereen kan meedoen.
 
 

Het hart van Unitas...


Het hart van Unitas vormen natuurlijk alle leden en trainsters bij elkaar. Maar onder hen zijn er verschillende mensen die ervoor zorgen dat dit hart prettig klopt. Graag zetten we dit keer bestuurslid Annelies Ebberink in de schijnwerpers. Zij is onze zeer gewaardeerde penningmeester en ledenadministrateur. Leeswat haar beweegt!
 
 

Die puntentelling: abracadabra?!*.- 


Sanne Wevers behaalde in 2016 historisch olympisch goud op de balk met een score van 15.466. Maar hoe komt de jury hier toch bij/aan? Nou, het is een kwestie van optellen en aftrekken, van moeilijkheidsgraden en pluselementen en dan ook nog van grote symboliek... Als je eenmaal over de brug bent (dit stuk gelezen hebt), kun je er vast een touw aan vastknopen. En misschien ben je wel 'omgeturnd' en wil je het jureren leren! Zou dat even fijn zijn voor de vereniging! Lees en leer...
 
 

Unitas clubtenues: zo hip en profi!  


Hoewel het bij sommige sporten de normaalste zaak van de wereld is, hebben we het bij Unitas nog niet eerder meegemaakt: een ouder die aangaf een team te willen sponsoren met trainingspakken. Wat een leuk idee en wat zijn de meiden blij.We willen de vader van Isabel Pater en het bedrijf TriFinance van harte bedanken voor deze actie.

 
 

Maart 2019

4 maart: Lessen starten weer na een week krokusvakantie
16 maart: 2e vw D2 + D3
23 maart: 23 mrt, 3e vw keuze + D1
           

April 2019

22 april: 2e Paasdag, geen training  
27 april t/m 5 mei: meivakantie
 

Mei 2019

30 mei t/m 2 juni: Hemelvaartweekend, geen les