Nieuwsbrief Sportvereniging Unitas
Oktober 2020

Unitas Doorn is in beweging! 

 

Al is de laatste nieuwsbrief alweer even geleden, stil gezeten hebben wij zeker niet. Wij praten u daarom graag bij. Kleine suggestie: zet een pot koffie of thee, de leesduur kan zomaar oplopen. Zo zijn daar alle coronaperikelen, de zegen van het weer kunnen sporten, de knalafsluiting van het seizoen met het eerste Unitas-zomerkamp, de gebruikelijke oproepen aan onze leden (ouders) voor (creatieve) hulp, de explosie aan nieuwe leden, de winnende foto's van de zomer turnfotowedstrijd en de agenda. Dat het u mag smaken.... en dat u gezond mag blijven (bewegen). 
 

Van onze voorzitster...


Er mag nog gesport worden op DIT moment, en wat een zegen is dit! Miste u het bewegen ook zo eerder dit jaar? Onze jeugdleden waren in mei als een kind zo blij om weer SAMEN te kunnen SPORTEN. In haar column brengt voorzitster Ellis Schuurman (op de foto als vos actief tijdens de Unitas-zomerweek) u graag  op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen Unitas.     
 
 

Nieuwe (hoofd)trainers: Vera en Esmée


Selectie- en recreatietrainster Anne van Cooten heeft ons na twee jaar trouwe dienst verlaten. Zij kon haar opleiding niet langer combineren met het lesgeven. Wij danken haar voor al haar inzet en energie! Assistent-trainer Vera Bosboom heeft Annes taken als hoofd selectietrainer overgenomen en Esmée de Gans neemt de recreanten voor haar rekening. Als vereniging zijn wij hier heel blij mee! Zij stellen zich graag aan u voor. 
 
 

Peuters weer aan het nijntje-gymmen!


Op woensdag 16 september zijn we weer gestart met onze nijntje Beweeglessen onder leiding van juf Yvonne. Op een leuke, uitdagende en veilige manier leren peuters en kleuters de belangrijkste vormen van bewegen. Wij wensen hen graag veel plezier. PS: in maart is er weer ruimte voor een nieuwe groep kinderen om het nijntje Beweegdiploma te halen.  
 
 

Nieuw turnpakje voor onze jeugd


Helaas ging ons huidige verenigingsturnpakje uit de handel. Daarom hebben we een nieuw turnpakje uit de kast getrokken, gekozen door onze selectiemeiden (zie foto). Bij officiële gelegenheden horen onze jeugdleden dit pakje te dragen. Schaffen jullie het snel aan? Wil je weten hoe of wat, lees lekker verder!
 

Jurybrevet Laura van Tol


Hoera, het is gelukt: met Laura van Tol is Unitas een jurylid rijker. Van harte gefeliciteerd Laura, met het bepalen van je jurydiploma, bepaald geen sinecure!
Als vereniging mag je alleen deelnemen aan KNGU-wedstrijden als je juryleden kunt aanleveren, vandaar onze blijdschap. Meer weten of zelf jurylid worden?   
 
 

De clubkas spekken: helpt u mee?


Een balkverbreder, een plankoline, Dynabands en een airtrack: deze materialen hebben we het afgelopen jaar gekocht met de inkomsten uit De Grote Clubactie en sponsoring. Ook dit jaar hebben we nieuwe materialen op ons verlanglijstje staan. Wij zoeken nog creatieve geesten die onze sponsorcommissie willen versterken! Lees vooral verder!
 
 

Welkom aan de 55+-groep!   


Sinds september heeft Unitas er zo’n 26 nieuwe seniorenleden bij.  Behalve sportief bezig zijn, staat gezelligheid ook hoog in het vaandel bij deze GALM- groep (Groninger Actief Leven Model), die geleid wordt door Teunie Simons. Kortom: een aanwinst voor Unitas, die op deze manier voor elke leeftijd een sportaanbod heeft. Interesse?  

 
 

En de winnaar is... Alba!   


Wat zaten er weer mooie, grappige en stoere foto's bij onder de inzendingen van de zomer-turnfotowedstrijd. Na lang beraad heeft de jury de eerste prijs gegeven aan Alba. In het juryrapport staat: "De moeite die voor de foto is gedaan en de originaliteit maken dat wij dit de leukste foto vinden!" Alba won een jaarabonnement op het blad turngirl. Ook Sophie en Claire vielen in de prijzen. Klik vooral door voor hun foto's en het volledige juryrapport.   
 
 

Oktober 2020

23 oktober: turnhal training Leusden voor alle (turn)leden vanaf 6 jaar 
28 oktober: Algemene Leden vergadering (online) 
31 oktober: extra turnhaltraining selectie 
           

November 2020

14 november: extra turnhaltraining selectie 
21 november: eerste voorwedstrijden Keuze/D1 in Amersfoort 


December 2020

2 december: pietenfeest in Steinheim voor alle (turn)leden 
12 december: extra turnhaltraining selectie 
28 december: kerstvakantie 
 

Januari 2021

4 januari: start lessen 
16 januari: tweede voorwedstrijden Keuze/D1 in Amersfoort