Unitas Groep 55+ sluit seizoen ’21/’22 af 

Met een veel prettiger gevoel konden we dit seizoen afsluiten, niet al te veel “geplaagd” door coronamaatregelen, mede omdat we parallel lopen met de schoolvakanties. Daarnaast weet onze docente Teunie Emons er altijd wel uit te halen wat mogelijk is om qua bewegingen te kunnen en mogen doen rekening houdend met de dan geldende 1 1/2 meter afstand. We wandelen bijvoorbeeld regelmatig in de buitenlucht daarna leggen we binnen de matten op afstand en doen we een spel zonder elkaar aan te hoeven raken.  

We vierden dit seizoen het 30-jarig jubileum van deze groep, waarvan Wil Anten nog steeds deel van uitmaakt en kregen daarvoor een mooi artikel in De Kaap.  

Helaas was er ook een dieptepunt en wel het plotselinge overlijden van de man van Teunie, Peter. Het greep ons allemaal erg aan en hebben met elkaar, maar ook ieder op zijn/haar wijze, onze steunbetuigingen aan haar laten blijken.  

Mede met behulp van haar kinderen en kleinkind heeft zij de draad weer snel kunnen oppakken, stoer als zij is, een voorbeeld voor velen van ons.  

Dit keer sloten we het seizoen af bij Parkhuys Rosarium, nadat we tijdens de voorafgaande wandeling overvallen werden door een niet aangekondigde regenbui! We mochten even schuilen bij de militairen wat toch weer een aardige herinnering is ?. 

Na de koffie/thee dronken we gezellig met elkaar in een zaaltje van het mooie Parkhuys een glas van het een en ander vergezeld van een bittergarnituur en namen we afscheid van elkaar met de afspraak dat er op maandagmiddagen weer regelmatig gewandeld wordt door liefhebbers daarvan.     

Marion Simonis

PS. Er zijn na de zomervakantie weer plekken vrij voor mensen die zich graag willen aansluiten bij deze gezellige groep. Enige voorwaarden is 55+. Voor informatie en/of opgave: info www.unitasdoorn.nl