Sonja Bloemers, lid Total Body Workout

‘2e lock down valt zwaarder’

“Deed ik tijdens de eerste lock down nog vol overgave elke avond een workout van een kwartier, nu kan ik de discipline gewoonweg niet opbrengen. Deze tweede lock down valt me echt zwaarder. Ik mis de bodyfitlessen van Petra enorm, zowel het sporten als de groep.

Vrij snel nadat ik in 2016 in Doorn ben komen wonen, ben ik lid geworden van Unitas. Het maakte feitelijk onderdeel uit van mijn inburgeringscursus. Normaal gesproken neem ik één keer per week deel, ik zwem ook nog op een vaste avond. Petra geeft op een enthousiasmerende manier les, die ze goed opbouwt. Het hele lijf komt aan de beurt, het zorgt ervoor dat ik vitaal blijf.

Niets boven de Unitas-lessen

Eerder dit jaar mochten de sportscholen al wel open, waar voor onze activiteiten nog een ‘nee’ gold. Toen heb ik overal een proefles genomen. Maar dit haalde het niet bij de Unitas-lessen met een vast clubje op een vaste tijd. Dit gold voor veel mensen uit onze groep. We vinden het leuk om elkaar te zien en als je er een keer niet bent, wordt dit opgemerkt. Je hebt kleine gesprekjes met elkaar. Zo kon ik van dichtbij volgen wat de reorganisatie bij de KLM bijvoorbeeld in de praktijk inhoudt voor de werknemers. De meeste mensen in mijn groep gaan al veel langer terug dan ik: de oudste deelneemster is 84 jaar, de jongste schat ik eind twintig. Er zitten moeders en dochters bij, buren, vriendinnen. De bodyfit is als een gezond uitje.

Na de eerste lock down zijn we buiten bij de ijsbaan gaan trainen. Heerlijk vond ik dit en met mij vele anderen. Terwijl we grondoefeningen deden op het gras, zagen we de zwaluwen overvliegen. We zijn buiten blijven trainen zolang het weer het toeliet.

Petra heeft nu filmpjes gemaakt om ons actief te houden, vind ik fijn. Nu nog mijn discipline in beweging zien te krijgen en het uithouden/volhouden totdat we eindelijk weer met elkaar kunnen sporten. Gelukkig heb ik voor de komende weken enkele uren weten te reserveren bij de schaatsbaan. Dit geeft de nodige moed.”