Vera Bosboom, trainster selectiegroepen 

'Challenges' voor meiden tijdens de lock down'

“Ik mis het om met de meiden bezig te zijn in de zaal. Op maandag en zaterdag ben ik daar normaal gesproken met hen te vinden. Zij beoefenen hun favoriete sport en ik vind het leuk om hen daarbij te begeleiden. We hebben het dan ook gezellig met elkaar. Ik geniet ervan als ik zie dat een kind vooruitgaat of dat ze iets durft waar ze zich eerder niet aan waagde. Het gat dat is gevallen in mijn agenda kan ik in januari makkelijk opvullen met studeren voor mijn tentamens; sinds september studeer ik Pedagogische Wetenschappen Primair Onderwijs in Nijmegen.

Het mooie van de turnsport vind ik dat deze zo divers is met alle verschillende onderdelen, zoals de brug, balk, sprong en de vloer. We werken samen naar de wedstrijden toe, al liggen die inmiddels al bijna een jaar stil. Ook nu zijn ze weer verplaatst.   

Oefeningen op ons eigen You-Tubekanaal

Via de app houd ik contact met de meiden en hun ouders. We hebben ook een eigen you tube-kanaal gemaakt waarop we als trainers filmpjes met oefeningen posten. Daarnaast verzinnen Esmée en ik ‘challenges’ waarbij wij de turnsters uitdagen om iets beter, langer of mooier te doen dan wij.  De oefeningen zijn gericht op lenigheid, balans en kracht. Filmpjes maken voor de meiden doe ik graag, maar veel liever hoop ik dat we elkaar snel weer in de zaal kunnen ontmoeten!”