Welkom op de website van sportvereniging Unitas Doorn. Neem vooral een kijkje. Onze club telt zo’n 100 enthousiaste leden in alle leeftijden. Voor de kleinsten is er peuter- & kleutergym, daarna kunnen kinderen doorstromen naar de recreatie- of selectiegroepen. Ook volwassenen vinden hun draai bij Unitas. Elke maandag- en woensdagavond gaan de voeten van de vloer tijdens de Total Body Work Out. Op maandag zijn er lessen in Steinheim voor de 55+ers. Plek van samenkomst is de gymzaal aan de Van der Leelaan. Heeft u of uw kind zin om plezierig mee te bewegen? Volg dan eens een proefles. We zien u graag bij Unitas!

Lees meer over de geschiedenis van de turnvereniging Unitas

Proefles?

Laatste nieuws

Unitas vijf assistent-turntrainers rijker

Sportvereniging Unitas Doorn heeft er vijf gecertificeerde (assistent-)turntrainsters bij. Op zondag 9 oktober behaalden (vlnr) Isabel, Luna, Pleun, Norah en Sophie hun KSS 1-diploma. Dit is het eerste certificaat op weg naar de officiële lesbevoegdheid turntrainer van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Een jaar lang liepen de vijf turnsters stage bij diverse groepen. Zij leerden niet alleen hoe je kinderen kunt laten klimmen en klauteren, rollen en duikelen, springen, maar ook hoe je moet helpen bij bijvoorbeeld de handstand en de radslag. Daarnaast kregen zij instructies over veiligheid en was er veel aandacht voor hoe je op een goede manier met elkaar omgaat. Na een spannend examen reikten hoofdtrainers Esmee (links) en Vera (rechts) de diploma’s uit.  


Zomervakantie? Denk ZOKA!

Vind jij het jammer dat je gedurende de zomervakantie niet kunt turnen, dansen of freerunnen? Geef je dan op voor ZOKA! Voor de 60-ste (!) keer organiseert de KNGU dit jaar zeven weken lang zomerkampen (ZOKA) in de bossen van Beekbergen voor kinderen tussen 6 en 18 jaar. De weken staan in het teken van héél veel plezier maken, dansen, zingen, turnen, waterspelen, bosspelen, griezeltochten, vrienden maken, kampvuur en nog veel meer ! Het maakt niet uit of je wel of niet op turnen, dansen of freerunning zit. Iedereen kan zich opgeven én meedoen.

Wees er snel bij!

Op www.zoka.nl staat nog veel meer informatie over de kampen, evenals filmpjes en weekverslagen. Een kleine tip: als je met vriendinnen in dezelfde tent slapen, geef je dan samen op. Op 1 januari is de inschrijving van start gegaan. Wees er snel bij, want sommige weken zitten al vol. En dan nog iets: ben jij 18 jaar of ouder en vind jij het leuk om zo’n kamp te leiden: doen! Je doet er veel ervaring op en de sfeer tussen de kampleiders is super.

Leuke details: als lid van Unitas krijg je korting op de kampweek, en bij het aanleveren van een kampleidster, krijgen de leden nóg meer korting. Voor de aanmelding (en de korting) heb je jouw KNGU-inschrijfnummer nodig. Dit kun je opvragen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

NB: Wist je dat een aantal oud-leden van Unitas al jaren op ZOKA gaan? Soms wel twee keer in één zomer!  

Filmpje KNGU zomerkamp