Jeugdtrainster Marieke de Jong


Mijn naam is Marieke de Jong en ik verzorgde meer dan zes jaar de recreatielessen op de dinsdag.  Eigenlijk ben ik al veel langer aan deze toffe vereniging verbonden, want ik heb vroeger zelf ook járen met veel plezier in Doorn geturnd, en later kwam hier het assisteren van ‘meester Gert’ bij. Ik was ook zo’n meisje dat liever op haar handen stond dan op haar voeten. En zelfs nu nog moet ik me geregeld inhouden om er op een volleybalveld geen radslag tussendoor te gooien of in de fitnesszaal de step te gebruiken om er een overslag overheen te maken. Want zeg nou zelf: turnen is (en blijft) gewoon een gave sport!

 

 

Zo zien onze lessen eruit

Onze lessen zien er als volgt uit: we beginnen met een warming-up om ons voor te bereiden op het turnen. Ook oefenen we hierin wat vaardigheden, zoals de split of het bruggetje en voeren we een krachtoefening uit om onze spieren sterker te maken. Aansluitend volgen de kinderen een circuit, waarbij er één specifiek turnelement centraal staat, bijvoorbeeld een handstand, radslag of bruggetje. Bij de vier of vijf stationnetjes oefenen zij deze steeds op een andere manier.

Bij het tweede gedeelte van de les delen we de kinderen op in drie groepjes; Daphne en ik nemen beiden een groepje en het laatste groepje werkt zelfstandig. In deze ronde gaan we duikelen aan rekstok, springen op de trampoline of zwaaien aan de ringen. Als afsluiting maken we nog een paar minuten tijd voor een gezellig eindspelletje.

Hier doe ik het voor
Wat mij energie geeft tijdens de lessen, is het zien van blije kinderen die plezier hebben in het turnen en lol hebben met elkaar. Daarnaast is het minstens zo leuk om een trots kind te zien, omdat hij/zij de oefening weer een stapje beter heeft uitgevoerd dan de vorige keer.

Mocht u nog meer willen weten, kom gerust eens naar me toe!