Even voorstellen Karina

Hallo allemaal, ik ben Karina Koetsier (1997) en kom uit Wijk bij Duurstede. Ik train sinds 2014 de selectiemeiden op maandag en zaterdag. Zelf ben ik al sinds mijn zesde actief in de turnwereld. Nog steeds doe ik aan wedstrijd turnen. Ik volg zo’n zes uur per week training bij mijn vereniging Levitas. Een favoriet toestel heb ik eigenlijk niet, ik vind namelijk alles leuk om te doen.  

Hoe zien mijn lessen er uit?

De meiden van de selectie doen mee aan de wedstrijden van de KNGU. Dit betekent dat ik mijn lessen zoveel mogelijk rondom de wedstrijdoefeningen van de KNGU probeer te bouwen.

We beginnen altijd met een warming up. Hierna rekken en strekken de meiden om de spieren goed los te maken. Dit wordt gevolgd door een gezamenlijk spagatenrondje van tien minuten. Een spagaat is in het turnen namelijk heel belangrijk. LEUK WEETJE: elf van de veertien toppers kunnen nu één spagaat, van wie er al drie alle drie de spagaatvormen kunnen. Na het spagatenrondje doen we vaak nog een krachtrondje waar we alle spieren aan bod laten komen.

Dan gaan wij verder op de toestellen en doen wij de oefeningen die op de KNGU- wedstrijden worden uitgevoerd. In twintig minuten per toestel werken de meiden aan zowel deze oefeningen als aan persoonlijke doelen. Daarnaast kies ik er vaak voor om één toestel gezamenlijk doen en dan even hard te werken aan een speciaal ding. Aan het einde van de les volgt vaak nog een wedstrijdje handstanden en natuurlijk weer de spagaten.

 

Wat beweegt mij?  

Ik geniet het meest wanneer de kinderen plezier hebben in het turnen. Zonder plezier is turnen namelijk niet leuk om te doen. En nog blijer word ik wanneer een kind iets nieuws leert na heel lang proberen. Dat gevoel van blijdschap en voldoening vind ik heel fijn om te zien bij de kids.  

Mocht u nog meer willen weten over de selectietraining of wilt u gewoon een keertje komen kijken, dan bent u welkom. Wij trainen op maandag van 16:00-18:00 uur en op zaterdag van 09:00-11:00 uur.