Hoe is het met Karina in NY?

Begin juli nam zij afscheid als onze selectietrainster. Met pijn in het hart, maar ook welbewust: een buitenlands avontuur lonkte. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd hoe zij het daar heeft. Via de digitale snelweg beantwoordde zij onze vraag. Aan haar pupillen schreef zij dit bericht:

Dinsdag 17 juli 2018 was het eindelijk zo ver. Na lang wachten begon mijn au-pairavontuur. Aangekomen in New York City had ik eerst twee dagen cursus. Op vrijdag vertrok ik naar mijn au-pairfamilie. Zij wonen in Brooklyn, NY. Mijn familie bestaat uit vader, moeder en hun twee dochters. Ook woont het nichtje van de moeder in huis. Mijn twee hostkindjes zijn Amerikaans/Nederlands, dus ze spreken ook Nederlands, hoe leuk is dat. De eerste paar weken was het heel erg wennen aan hoe de familie alles doet, en natuurlijk aan de familie zelf. In augustus ben ik twee weken met mijn hen op vakantie geweest naar Martha’s Vineyard. Leuk weetje: oud- president Barack Obama en zijn familie vieren hier hun vakanties ook. Mijn hostouders hebben hen zelfs een keer ontmoet tijdens de fitness. Tijdens deze vakantie hebben we de verjaardag van mijn jongste hostkindje gevierd, zij werd zes jaar oud. Daarna begon voor hen school weer. Even wennen voor hen na bijna drie maanden (!) zomervakantie? De oudste van de twee ging naar een nieuwe school, extra spannend dus. Met school komt het ritme van de familie er ook weer in. De meiden hebben veel naschoolse activiteiten. Maandag: dansen, dinsdag: pianoles, woensdag: kookles en huiswerkdag, donderdag: turnen (stiekem ben ik super blij dat ze op turnen zijn gegaan) vrijdag: huiswerkdag en piano en dan hebben ze ook nog zwemles op zaterdag. Je ziet het, ze zijn heel druk.

Bijna Halloween!                                                                                                                                                                     

Overdag heb ik veel vrije tijd. Ik ga vaak naar the city (NYC ) om de stad te verkennen. Ik weet nu eindelijk hoe uptown, downtown, East en West werken, best handig wanneer je met de Subway ergens heen wilt. In de weekenden ben ik bijna altijd vrij, dan gaan we vaak met een hele groep Nederlandse au pairs naar Manhattan.

Ik heb ook al een aantal leuke Amerikaanse feestdagen mee gemaakt. Ik kijk erg uit naar Thanksgiving en kerst, maar eerst Halloween!!

Lieve groetjes vanuit het verre Brooklyn,

Karina