Petra Stam

Hallo, Ik ben Petra Stam, ik kom oorspronkelijk uit Zaandam, maar woon alweer het grootste deel van mijn leven in Doorn, de laatste tien jaar samen met mijn twee kinderen.

Ik kan een handstand en een radslag maken, maar heb verder geen turn-achtergrond. Mijn dochter Paulien zit al op gym bij Unitas sinds haar derde. Ik ben het bestuur ingerold doordat ik een aantal jaar geleden elke vrijdagavond een beetje meehielp bij de selectietrainingen. Dit viel op bij de toenmalige bestuursleden. Toen er een vacature ontstond, hebben ze mij gevraagd.

In eerste instantie had ik geen idee wat zo'n bestuursfunctie inhield en of ik er  wel geschikt voor was, maar al met al viel het reuze mee. Wij vormen een groep enthousiaste mensen, die probeert de gym- en turnsport beschikbaar, toegankelijk en groeiend te maken en te houden op de Utrechtse Heuvelrug. Ik vind het vooral leuk dat Unitas een vereniging voor en door de inwoners van Doorn is. Ik geniet ervan om te zien hoe enthousiast kinderen sporten en hoe leuk ze reageren op activiteiten als het Pietenfeest, een springinstuif of een onderlinge wedstrijd. Ook vind ik het mooi dat volwassenen graag een of twee keer per week met elkaar bewegen om gezond en fit te blijven.

Ik denk dat het vooral voor jonge kinderen erg belangrijk is om (op een goede manier) te bewegen. Grappig om te zien dat kinderen leren wat hun lijf allemaal kan. En vaak is dit meer dan zij zelf, en hun ouders misschien ook, dachten!

 

Dankbaar werk vind ik het om samen met een groep leuke mensen ervoor te zorgen dat de gym er voor iedereen is en dat er lessen en materialen beschikbaar zijn. Mijn dochter heeft jarenlang met veel plezier bij Unitas geturnd, ik vind het niet meer dan logisch om daar wat voor terug te doen. Inmiddels sport zij bij een andere vereniging, en is er voor mij een andere fase aangebroken nu mijn kinderen groter worden en meer hun eigen weg gaan. Daarom stop ik in de zomer van 2018 met het bestuurswerk na dit ruim vijf jaar met veel plezier heel veel voor Unitas te hebben gedaan. Het is tijd voor verse inbreng!