Dit keer de eer aan mij om me voor te stellen. Ik ben Monique Viveen en ik ben algemeen bestuurslid bij Unitas. Ik verzorg de mail, de administratie van de proeflessen en samen met medebestuursleden en de feestcommissie organiseer ik het Pieten springfeest en het Eindfeest.

Ik ben 51 jaar geleden geboren in Utrecht, maar al sinds mijn vijfde jaar woon ik met veel plezier in Doorn. Wij waren in 1972 zo’n beetje de eerste bewoners van de Vruchtengaard in de toen nieuwe wijk van Doorn: de Wijngaard. Ik ben bijna 26 jaar getrouwd met Teus Viveen en wij hebben één dochter, Nienke. Na haar geboorte in 2000 ben ik met betaald (kantoor)werk gestopt. Sinds 2012 werk ik als vrijwilliger bij de Belbus. Daar verzorg ik de planning en maak ik, samen met andere vrijwilligers, de dagelijkse routeschema’s. 

Nog nooit bij een ALV geweest…

Bij het bestuur van Unitas ben ik in 2014 begonnen. Ik sportte al sinds 2001 bij deze vereniging toen ik in oktober 2014 bedacht dat ik nog nooit naar een ALV was geweest… Ik woonde deze jaarlijkse vergadering bij en vanaf dat moment ben ik blijven plakken en lid van het bestuur geworden. In de afgelopen vier jaar heb ik al heel wat meegemaakt; de verhuizing, door de sloop van de Kameleon, naar Steinheim en de volwassenen naar het Racketcentrum. Net niet opgeheven, omdat er gelukkig toch een nieuwe voorzitter kwam (Ellis Schuurman). Een nieuwe site, re-start van kleutergym, een Nieuwsbrief en natuurlijk de terug verhuizing naar de nieuwe Kameleon.

Bestuurswerk: leuk!

Voor een bestuur dat bestaat uit vijf leden, vind ik dat we het goed en met veel enthousiasme doen. Wel zou het leuk zijn als er van de inmiddels 130 (ouders van) leden er nog één of twee mensen ons als bestuur willen ondersteunen, want vele handen maken immers licht werk! Of neem zitting in één van de commissies: de evenementencommissie (bestaat nu uit één persoon), de wedstrijdcommissie (bestaat nu uit twee personen), de feestcommissie (bestaat nu uit één persoon) of de promotiecommissie (hebben we nog geen mensen voor). Voordeel van lid zijn van een commissie is, dat je wat projectmatiger werkt. Neem de feestcommissie, als lid daarvan help je alleen met de organisatie van de twee feesten die er zijn. Oké, nou ben ik toch weer reclame aan het maken om vooral bij ons bestuur te komen. ;-) Tot ziens.

Groet, Monique Viveen