Op 6 juli houden we het Nijntje Beweegfeest! De peuters die afgelopen maanden hebben deelgenomen aan ‘Nijntje-gym’ krijgen dan hun diploma en daar maken we een feestje van!

Wat hebben ze daar allemaal voor gedaan? Allereerst natuurlijk met mama, papa (of opa, oma) elke woensdagmiddag naar de gymzaal komen waar steeds nieuwe, uitdagende activiteiten opgezet waren. De les begon altijd met een praatje met Nijntje (handpop). Daarna met z’n allen een dansje en een spelletje. Ja, de papa’s en mama’s deden ook mee, heel gezellig! Vervolgens konden de kinderen zelf kiezen welke activiteiten ze wilden oefenen. Er was van alles: kruipen door de tunnel, met een touw over de sloot zwaaien, als een pannenkoek naar beneden rollen, over een boomstam over de rivier balanceren, eendjes in een vijvertje mikken, op de glijbaan naar beneden, schommelen, springen als een paardje, voetballen, muizenstaarten stelen en nog veel meer!

Het is mooi om te zien hoe de peuters zich ontwikkelen, minder verlegen worden en vooral vaardiger worden in hun bewegingen. Zoals ergens vanaf springen en omvallen naar niet meer omvallen maar op twee voeten kunnen blijven staan. Of van balanceren over een smalle bank mét hulp naar balanceren zonder hulp en over kleine obstakels heen. Hierbij is het heel belangrijk dat de peuters plezier hebben en ervaren hoe leuk bewegen is. De lessen van het Nijntje Beweegdiploma vormen een goede basis voor een leven lang bewegen!

Start nieuwe Nijntje-lessen: 11-09

Op woensdag 11 september starten we met een nieuwe serie Nijntje lessen. Ook peuters die nu mee hebben gedaan kunnen dit komende blok gewoon weer deelnemen aan Nijntje-gym. Kinderen die 4 jaar oud zijn (in september) en nu mee hebben gedaan met het Nijntje Beweegdiploma kunnen doorstromen naar de kleutergym, eveneens op woensdagmiddag, tijd: 16.30-17.15. 

 

Leuk om verder te gaan met de Nijntje-lessen!

Fijne vakantie, groetjes, juf Yvonne