Nijntje Beweegdiploma

Eindelijk was het zover, op woensdag 6 februari zijn wij gestart met de Nijntje Beweeglessen onder leiding van juf Yvonne! Zo’n vijftien peuters plus ouders hebben gesprongen, geklauterd, gebalanceerd en gedanst. Wij zijn als vereniging heel blij dat wij dit diploma kunnen aanbieden, omdat in de leeftijd van twee tot en met zes jaar de grootste motorische ontwikkeling plaatsvindt: met alle positieve gevolgen van dien voor zowel hun fysieke als mentale welzijn.  Daarbij geldt, hoe jonger je begint met bewegen, des te groter is de kans dat je daar op latere leeftijd ook nog plezier in hebt!

Ouders van wie kinderen de beweeglessen al hebben gevolgd, zijn erg enthousiast. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het Nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen het zwemmen: “Mijn zoon heeft leren duikelen bij het Beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!”

Daarnaast weten we natuurlijk dat bewegen gezond is en helpt om overgewicht tegen te gaan. Elke woensdag van 15.30 tot 16.15 uur vinden de Nijntje-lessen plaats. Wilt u uw peuter opgeven of meer weten? Neem gerust contact met ons op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Meer informatie over het Beweegdiploma vindt u ook op www.kngu.nl/beweegdiploma en op onze site http://www.unitasdoorn.nl/index.php/nijntje.